Detektivska zagonetka koja je zaludela internet: Ko je ubica, a ko žrtva?

Prateći tragove, analizirajući svakog od navedenih likova i pažljivim detektivskim radom otkrijte ko je ubica a ko žrtva. Otkrijte svoje detektivske sposobnosti!

Mladi detektiv po imenu Smit suočio se sa najkomplikovanijim slučajem ubistva. U slučaj je bilo umešano 5 osoba koje su se međusobno poznavale. Jedna od njih je pogođena pištoljem.

Nažalost, u dokumentaciji nije bilo ni imena ubice, ni imena žrtve. Samo se znalo da se radi o dve osobe od navedenih pet.

Smit je trebalo da pažljivo prouči svakog pojedinačno, pa da prema detaljima otkrije ko je počinilac, a ko žrtva u slučaju.

Možete li i vi to da uradite ako su vam date sledeće informacije:

Džon

Džon je teniser amater. Dan posle ubistva učestvovao je na turniru i igrao je sa protivnikom koji uopšte nije povezan sa slučajem.

Džek

Džek se preselio u grad u kojem se desilo ubistvo godinu dana pre nego što se ubistvo odigralo. Rođen je i odrastao je na malom ostrvu gde su se ljudi najčešće bavili ribolovom. Njegov najveći san je bio da ima jedrilicu za ribolov.

Stiv

Stiv je radio kao maneken i bio je narcisoidan. Toliko da je nekoliko dana pre ubistva pozirao slikaru Bilu koji je trebalo da mu uradi portret

Bil

Bil je poznati slikar koji je rekao da bi trebalo da završi Stivov portret najkasnije za nedelju dana.

Aleks

Odmah po ubistvu Aleks je otišao na Antarktik kao deo ekspedicije, da bi učio da živi u ekstremnim uslovima. Tamo je i za vreme istrage, zajedno sa još 20 naučnika.

Dodatne okolnosti koje će vam pomoći pri odgovoru:

– Nedelju dana pre ubistva ubica je polomio nogu.

– Stiv i Aleks su se upoznali 6 meseci pre ubistva.

– Aleks i ubica su se poznavali još od detinjstva – odrasli su u istom naselju u velikom gradu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.