Divlja mačka ili igračka?

Tražeći kuguara, policija iz Mičigena našla je igračku!
Ova priča nam dolazi iz Vorena, iz države Mičigen, iz Sjedinjenih Američkih Država.
"Perje" je letelo na sve strane kada je policija u predgrađu Detroita uhvatila veliku plišanu mačku. Naime, policajci su ovu igračku pogodili metkom za uspavljivanje. A sve to usledilo je kao odgovor na hitan poziv uplašenih stanovnika predgrađa Detroita da kuguar slobodno luta gradskim ulicama.
Uplašeni građanin koji je pozvao broj za hitne slučajeve prijavio je da je video nešto što liči na kuguara (divlja mačka) kako se šeta unutar stare vodovodne cevi u Vorenu.
Policajci su uspeli da pogode divlju mačku svojim oružjem za uspavljivanje – a onda su otkrili da je u pitanju samo velika plišana igračka. Verovatno su odahnuli kada su je videli.
Predstavnici lokalnih novina iz Detroita izveštavaju da je plišana životinja smeštena na samu vodovodnu cev verovatno radi šale.
Neke lokalne novine, kao što su "The Macomb Daily of Mount Clemens", izveštavaju da je građanin koji je pozvao broj za hitne intervencije rekao da je u pitanju životinja teška oko 70 kilograma.
Desetak policajaca se odazvalo na taj poziv.
Vilijam Dvajer, policijski narednik iz Vorena, kaže da policija i postoji kako bi stanovnici grada bili bezbedni. Ali, izgleda da se ovog puta radilo samo o neslanoj šali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.