U trendu

Đaci po 100 dinara za sveštenika, reagovalo Ministarstvo prosvete

Ministarstvo prosvete, nauke tehnološkog razvoja reagovalo je na informacije u medijima da učenici škole „Vojvoda Mišić“ treba da izdvoje po 100 dinara za sveštenika povodom obeležavanja školske slave Svetog Save i zatražilo detaljan izveštaj direktorke škole, napominjući da se odluke o finansijskom učešću roditelja moraju donositi uz njihovu saglasnost.

Ministarstvo prosvete je u saopšenju podsetilo da je 27. januar radni nenastavni dan – kada se proslavlja školska slava Sveti Sava precizirajući da Ministarstvo ne propisuje kako će škola proslaviti taj dan, da li uz prisustvo sveštenika ili ne, lomljenje kolače ili priredbu.

„Ono na čemu Ministarstvo insistira je dostojanstvenost i značaj samog dana imajući u vidu da slavimo najvećeg srpskog prosvetitelja Svetog Savu“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja istovremeno ističe da uvažava autonomiju škola, ali i insistira da se odluke u školama, a posebno one koje se tiču finansijskog učešća roditelja, donose isključivo uz njihovu saglasnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.