Događa se: Uhapšena mačka – krijumčar droge

Čuvari u kaznenoj koloniji u ruskoj republici Tatarstan uhvatili su mačku za koju sumnjaju da je korišćena kako bi krijumčarila drogu u ogrlici.

Nakon potere koja je snimljena kamerom, mačka je uhvaćena i otkriveno je da se u njenoj ogrlici nalazi smeđa supstanca za koju se sumnja da je hašiš, preneo je list Izvestija.

Iz lokalne zatvorske službe je rečeno da se i 2010. godine u toj instituciji dogodio sličan incident, kada je mačka korišćena za krijumčarenje heroina, izvestila je agencija RIA Novosti.

U izveštaju se navodi da je mačka pripadala jednom od zatvorenika i da je boravila kod njegovih poznanika izvan zatvora, prenosi BBC.

Oni joj nekoliko dana nisu davali hranu, a kada su je pustili u blizini kolonije, gladna mačka je pokušala da pronađe vlasnika i tada je uhvaćena.

Detalji podsećaju i na skoriji slučaj iz 2018. godine, koji se našao na naslovnim stranama ranije ovog meseca.

Tada je objavljeno da je mačka za koju se sumnjalo da je kurir u slučaju krijumčarenja droge u regionu Tula pobegla iz pritvora, što je ugrozilo istragu.

Prema ruskom ministarstvu unutrašnjih poslova, bivši zatvorenik skovao je plan da uspostavi kanal za isporuku droge koristeći zatvorskog ljubimca.

Advokati odbrane tražili su da slučaj bude zatvoren, pošto je mačka pobegla.

Ona je trebalo da bude ključni dokaz i za tužilaštvo i za odbranu.

Branilac je izjavio da ne bi mogao da izvede eksperiment koji je planirao, a koji bi pokazao da li je mačka sposobna da izvede isporuku.

Mačka je rođena u zatvoru, a jedan od zatvorenika ju je izveo i predao saradnicima u spoljnom svetu.

Novi vlasnici su joj navodno stavili ogrlicu napunjenu hašišom i amfetaminima i poslali je nazad u zatvor.

Međutim, krzneni krijumčar droge je uhapšen i predat lokalnom centru za brigu o životinjama.

Uhapsene su dve osumnjičene osobe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.