U trendu

Dokažite svima da dobro poznajete matematička pravila: Rešite ovu jednačinu

Želite da se zabavite, ali želite i da testirate svoje intelektualne sposobnosti? Ubijte dve muve jednim udarcem pomoću ovog zadatka iz matematike koji nudimo.

Zaista, zahvaljujući ovom testu, i vi ćete se opustiti i testirati svoje veštine. Kako ? Saznaćete ako pokušate da prevaziđete ovaj izazov. Iznad svega, nemojte vršiti pritisak na sebe, glavni cilj je da vam skrene pažnju! Duboko udahnite i pripremite se za početak.

Za ovaj matematički izazov, morate samo da rešite jednačinu i dobijete tačan odgovor. Predstavićemo vam veoma dugu operaciju sa različitim matematičkim znacima.

Da biste uspeli, moraćete da iskoristite sve svoje znanje iz matematike, jer tačan odgovor u potpunosti zavisi od pravila koja se primenjuju na operacije. Zato se fokusirajte i ne odustajte usput.

Matematički izazovi koje pronađete na mreži mogu biti od velike pomoći. U početku su zabavni i omogućavaju vam da se malo opustite.

Drugo, ako uspete da rešite matematičku zagonetku, to će dokazati da imate velike intelektualne sposobnosti.

Kao rezultat toga, imaćete malo više samopouzdanja i više motivacije da nastavite sa danom. Konačno, ako ne možete da pronađete pravi odgovor, ipak ćete pobediti jer ovakav izazov može da istakne vaše mane.

Zaista, znate da vam nedostaje koncentracija ili vam nedostaje logika, na primer. Stoga, kada saznate koji su vaši nedostaci, biće vam lakše da poboljšate svoj učinak kroz vežbe ili na drugi način.

Sada je vreme da damo rešenje.

Tačan odgovor bi bio 45! Čestitam ljudima koji su uspeli da pronađu rezultat ove duge operacije.

Za one koji nisu našli pravi odgovor, u redu je, verovatno ste negde malo pogrešili. Objasnićemo korake koje treba slediti, jer da, bilo je potrebno ići u fazama.

Dakle, trebalo je početi sa operacijom u zagradi i nastaviti sa prvom podelom. Zatim je bilo potrebno pomnožiti ova dva rezultata pre nego što se nastavi sa drugom deljenjem i završi sa sabiranjem.

5-3=2

50÷5=10

10×2=20

5÷1/5=25

20+25=45

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (14)