U trendu

Donose sreću: 5 običaja koje treba praktikovati krajem godine

Poslednji sati Stare godine uvek su ispunjeni velikim očekivanjima, energijom, a mnogi pokušavaju da ih iskoriste kako bi kroz neke običaje postigli ciljeve za sledeću godinu. Ovo su neka od najpopularnijih.

1. Važna je boja vašeg donjeg veša

U državama Latinske Amerike, crveni, zeleni i žuti donji veš moguće je kupiti u svakoj prodavnici pre Nove godine.

Ljudi nose crveno donji veš kako bi pronašli ljubav, zeleno ili žuto kako bi u novoj godini pronašli bogatstvo, a belo za mir. Na vama je da odaberete boju donjeg veša, piše portal WeMystic.

2. Sve želje ispišite na papir

Pre poslednje večere u Staroj godini, trebali bi da na papir zapišete sve želje za Novu godinu. Potom bi taj papir tokom večere trebali da držite vrlo blizu sebe kako bi preuzeo svu vašu energiju.

Papir se posle ponoći spaljuje sa uverenjem kako ćete u Novoj godini postići sve što želite.

3. Ljubljenje u ponoć

Nakon Dana zaljubljenih, doček Nove godine je najgora za samce, jer se u ponoć svi poljube. Istina, ta „bol“ traje samo 60 sekundi. Poljubac uoči Nove godine simbol je ljubavi tokom cele godine.

4. Srećne boje za Novu godinu

Kao i kod donjeg veša, određene boje sveća simbolizuju sreću.

Žuta će da pomogne sa finansijskim problemima, zelena će doneti zdravlje, narandžasta je za mudrost, ljubičasta za uspeh u profesionalnom području, crvena je za ljubav, a plave sveće su za mir.

U Brazilu veruju kako će vam odevanje u belu boju doneti sreću i mir u novoj godini. Bela modna kombinacija mora biti nova.

5. Otplatite svoje dugove

Jedan autor dug je uporedio sa prekomernom težinom, kao da na leđima svaki dan nosite dodatnih 15 kilograma. A kada otplatite svoje dugove, začudiće vas brzina kojom će se vaše stanje na računu – i sreća – povećati, piše portal „WeMystic“.

(Sarajevo, WeMystic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.