U trendu

Drug u krevetu

Sigurno ste se našli u ovakvoj situaciji i onda ste se po ko zna koji put pitali da li je moguće prijateljstvo između muškarca i žene. Evo nekih odgovora na to večno pitanje.

Žena može postati prijatelj muškarcu samo ovim redom: prvo poznanica, zatim ljubavnica, pa tek onda drugarica. To je parafraza jedne misli velikog književnika Antona Pavloviča Čehova.

Međutim, šta se krije iza svega – da li je muško-žensko prijateljstvo moguće, ili je to, kako većina predstavnika jačeg pola tvrdi, čista fikcija? To su večna pitanja koja se postavljaju skoro tokom celog života. Očigledno je da je seksualna privlačnost veoma važna za odnos između muškarca i žene. Nepobitna je činjenica da je ta privlačnost uvek vođena seksualnim nagonima koji su jaki i prepoznatljivi. Osoba koja je dostigla zrelost u stanju je da jasno razgraniči odnose ljubavi od odnosa seksualne privlačnosti ili prijateljstva.

Većina muškaraca danas je sklonija tome da ne veruje u mogućnost muško-ženskog drugarstva. Mnogi od njih reći će da u ženi vide pre svega ženu i da će radije otići s njom u krevet nego u restoran na druženje. Međutim, nekada su spremni da prihvate ruku prijateljstva, iako im je jasno stavljeno do znanja da ničega drugog neće biti. Prijateljski odnos u tom slučaju je samo zamena za onaj seksualni, koji nije prihvaćen. U takvom prijateljstvu jedna strana uvek želi nešto više, a druga to ne prihvata.

Ako se vratimo na već pomenuti redosled događaja – poznanstvo, seks, prijateljstvo, to bi značilo sledeće: kada se ostvare i potroše erotske potrebe, onda neke osobe mogu rasterećene da uspostave čisto prijateljstvo. Međutim, ne mora sve da ide baš tako glatko. Može se desiti i sasvim suprotno: da se razviju ljutnja, bes, pa i mržnja prema partneru koji vas napušta samo zato što je rešio da vam odsad bude samo prijatelj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.