Duhovi na prodaju

Pomalo čudna bila je jedna internet aukcija održana na Novom Zelandu. Prodavane su staklene čaše, ali u njima se nije nalazio neki skupi stari brendi ili redak liker.
Umesto toga, dva staklene čaše navodno su sadržale duhove dvoje mrtvih ljudi. Prodate su za 2.830 dolara.
"Duhove" je stavila na aukciju Avi Vudberi iz grada Kristčerča, s juga Novog Zelanda. Ona je rekla da su duhovi bili zarobljeni u njenoj kući i stavljeni u staklene čaše s poklopcima koje su potom uronjene u svetu vodicu, za koju ona tvrdi da "umanjuje energiju duhova".
Avi Vudberi je dodala da su u pitanju duhovi jednog starijeg čoveka koji je živeo u kući dvadesetih godina prošlog veka i jedne mirne devojčice; njen duh pojavio se nakon seanse prizivanja duhova. Prilikom postupka isterivanja duhova koji se odigrao prošlog jula ova dva duha su uhvaćena i više nije bilo nikakvih sablasnih pojava u kući.
Neobična aukcija privukla je preko 214.000 poseta i na desetine pitanja pre nego što je jedna ponuda pobedila, izjavio je predstavnik za štampu aukcijskog sajta, Pol Ford. Ime pobednika na aukciji nije objavljeno.
Avi Vudberi je napomenula da će nadoknada od prodaje duhova otići društvima za zaštitu životinja i za sprečavanje okrutnosti prema životinjama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.