Dvostruki srećnik: Spasen iz aviona i dobio na lutriji

Nakon što je nepovređen spasen iz zapaljene olupine aviona kompanije „Emirejts”, koji je prinudno sleteo na aerodrom u Dubai, Mohamed Bašir se već smatrao srećnikom, ali mu je nedugo potom javljeno i da je dobio milion dolara na lutriji.

„Rekao sam im: ‘Nemojte da se šalite! Oni su mi odgovorili: ‘Ne šalimo se, vi ste srećni dobitnik’“, rekao je uz smeh taj 62-godišnji Indijac, koji radi u auto-lakirnici u Dubaiju, a prenela agencija AP.

Bašir je juče osvojio milion dolara na lutriji „Dubai Đuti Fri Milenijum milioner”, a srećku je kupio 6. jula, nedugo pre nego što se ukrcao na let za svoj rodni grad u indijskoj saveznoj državi Kerala, Palikal.

On kaže kako misli da je to bio 70. put da je pokušao da dobije na toj lutriji.

Ipak, Bašir je možda imao još više sreće kad je izbegao smrt u avionu sa 300 putnika na letu EK521, kojim se 3. avgusta vraćao iz Indije u Dubai.

On navodi da je let protekao normalno sve dok „boing 777-300” nije pokušao da sleti na Međunarodni aerodrom Dubai, najprometniji aerodrom na svetu.

Avion je udario u pistu, odskočio i zatim opet udario o tlo. Kabina aviona se ubrzo napunila dimom, a avion se zaustavio u mestu.

Bašir je izašao kroz izlaz za vanredne situacije i spustio se po toboganu na naduvavanje, a zatim se okrenuo i video kako avion gori, dok putnici beže.

On ističe da je video kad je došlo do eksplozije, u kojoj je stradala jedina žrtva tog incidenta, vatrogasac koji je gasio požar.

Srećni Bašar navodi da je zadivljen što su svi putnici uspeli bezbedno da izađu iz aviona.

„To je zaista čudo. Hvala Bogu i hvala pilotu”, istakao je on – prenosi Tanjug.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.