U trendu

Džek Nikolson ide u penziju

Džek Nikolson je rekao zbogom svojoj glumačkoj karijeri, ako je njegov prijatelj Piter Fonda pouzdan izvor. Fonda, koji je prijatelj sa Nikolsonom još od 1969. i snimanja filma „Goli u sedlu“, tvrdi da se Džek (79) definitivno penzionisao.

„Ne želim da pričam u njegovo ime, ali on ima iza sebe ogromnu karijeru i finansijski je obezbeđen“, rekao je Fonda za „Njujork post“.

„Ljudi nekad imaju razloge vama nepoznate a nije na meni da pitam. Kad se čujemo ne pitam ga „Na čemu radiš?“ nego „Kako si?“, dodao je Fonda.

Piter je, međutim, nagovestio da bi neka dobra uloga mogla da namami Nikolsona ponovo pred kamere. Njegova poslednja uloga bila je u osrednjoj komediji „How Do You Know“ iz 2010.

Pre četiri godine u medijima se pojavila vest da će Nikolson smanjiti tempo snimanja zbog gubitka pamćenja, ali njegovi predstavnici za štampu su to demantovali. Kasnije je priznao da je odlučio da smanji noćne izlaske.

„Još sam divlji u srcu ali me je pogodila bio-gravitacija. Ne mogu više da se nabacujem ženama u javnosti. Nije to moja odluka; jednostavno, nije primereno mojim godinama“, rekao je Nikolson.

Sa 12 nominacija za Oskara, on je rekorder među kolegama glumcima. Osvojio je tri statuete, za „Let iznad kukavičjeg gnezda“ (1976), „Vreme nežnosti“ (1984) i „Dobro da bolje ne može biti“ (1998).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar