U trendu

Ekstra trikovi kako da vam se ne zamagle stakla na naočarima

Ljudi koji nose naočare znaju koliko je nezgodno tokom ovih hladnih dana ući sa ulice u toplu prostoriju – stakla se zamagle u sekundi, a tada naočare moraju da skinu i čekati da se odmagle.

Trik kako to sprečiti ne može biti jednostavniji – uzmite mekanu krpicu, na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa pa prebrišite stakla. Ostavite da se osuši 15 minuta pa prebrišite krpicom od mikrofibera.

Na staklima će ostati zaštitni sloj koji će ih štititi od zamagljivanja – što je posebno korisno u ovim hladnima danima kada se naočare zamagle u sekundi nakon što se sa hladnoće uđe u toplu prostoriju.

Ovaj trik koristan je i za stakla na automobilu.

Nanesite malu količinu pene na krpu od mikrovlakana i protrljajte njome stakla u automobilu. Brišite dok površina ne postane sasvim čista, odnosno dok pena ne nestane.

Istu metodu možete koristiti na svim staklenim površinama (na primer, na ogledalima u kupatilu) jer pena za brijanje na površini ostavlja vrlo tanki sloj koji štiti od zamagljivanja.

Jedan pomalo neobičan način zaštite ogledala i svih staklenih površina od zamagljivanja je – upotreba sirovog krompira. Prepolovite krompir pa polovinom premažite površinu koju želite zaštititi od stvaranja magle, piše 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar