U trendu

Engleska: Dva brata moraće da plate sudske troškove od više od milion evra

LONDON – U Engleskoj, dva brata, koji su izgubili pravnu bitku sa sestrom, zbog navodnih seksističkih odredbi u testamentu njihovog oca, moraće da plate sudske troškove od 1,14 miliona evra.

Džuli Mejt (62) je tužila svoju braću, Endrua i Roberta Mejta, nakon što su nasledili celokupnu farmu mleka svojih roditelja vrednu 10,27 miliona evra u Zapadnom Jorkširu.

Sudija Višeg suda dodelio je u martu sestri više od 650.000 funti nakon što je otkrila da je njen rad na farmi doveo do toga da su njena braća dobila milione funti kada su prodali deo farme, objavio je Sandej tajms.
Sudija je presudio da će braća morati da plate 75 odsto sudskih troškova svoje sestre, koji su procenjeni na oko 570.797 evra, i naložio im da odmah predaju 307.088 evra.
Pored računa za sopstvene advokate, ukupni troškovi poraza na sudu za dvojicu braće premašiće 1,14 miliona evra.
Sestra je rekla pred sudijom da je bila „slomljena i zaprepašćena“ kada je njen otac Donald Mejt, koji je umro 1992. godine, ostavio svoj deo farme od 140 ari svojoj supruzi Širli i dva sina.

Njihova majka, koja sada ima 89 godina, na kraju je predala svoj deo imanja sinovima.
Donald i Širli Mejt su bili partneri u poslu za flaširanje mleka i maloprodaji koji je funkcionisao sa farme u Netertonu, blizu Hadersfilda, a otac je u testamentu za svoje tri ćerke ostavio samo 41.097 evra.

Farma je bila u teškom stanju početkom 2000-tih godina i Džuli Mejt je angažovala konsultanta za planiranje projekta za preuređenje dela zemljišta za stanovanje, pri čemu se oslonila na obećanje svoje majke da će prihod biti pođednako podeljen u porodici.

Sestra je rekla pred sudijom da je na kraju otkrila da su majka i braća imali dogovor da prodaju farmu, o čemu ona nije bila obaveštena.
Džuli je tužila svoju braću za „neosnovano bogaćenje“, tvrdeći da su imali značajnu korist od njenog rada, a sudija je prihvatio njen argument.
Braća su ranije odbila razumnu ponudu za namirenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.