U trendu

Enrike Iglesias u Ginisovoj knjizi rekorda

Popularni pevač Enrike Iglesias, koji će nastupiti 10. maja u Kombank areni, jedan je od retkih muzičara koji se može pohvaliti rekordima u Ginisovoj knjizi.

Iglesias se od nedavno nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda sa čak dva priznanja – za „Najdužu broj jedan poziciju“ i za „Najviše broj jedan hitova“ na „Hot Latin listama pesama“.

Iglesias je rekorde dostigao sa svojim singlom „Bailando“ koji je bio na vrhu top lista čak 41 nedelju, kao i osvajanjem prvih pozicija sa 26 pesama.

On je jedan od najistaknutijih latino pop umetnika svih vremena sa prodatih više od 137 miliona albuma širom sveta i tri Latino Gremi nagrade.

„Obožavao sam da čitam knjigu Ginisovu knjigu rekorda kada sam bio mali“, izjavio je pevač povodom ulaska u Ginisovu knjigu.

Multitalentovani i višestruko nagrađeni umetnik, pored svoje bogate muzičke karijere, dokazao se kao i uspešni biznismen.

Prošle godine, zajedno sa teniserom Rafaelom Nadalom, otvorio je restoran u Madridu, a ove godine, planiraju proširenje franšize i na Ibicu.

Pored restorana, Iglesias već duže vreme ima sopstvenu liniju parfema pod nazivom „Deeply yours“ i „Adrenaline“.

Oprobao se i kao glumac te je sa Selmom Hajek, Antoniom Banderasom i Džonijem Depom glumio u ostvarenju Roberta Rodrigeza „Bilo jednom u Meksiku“, gostovao je u popularnim serijama „Dva i po muškarca“, „Kako sam upoznao vašu majku“.

Producirao je i Of Broadway mjuzikl „Four Guys Named Jose and Una Mujer Named Maria“.

Za više od 20 godina muzičkog stvaralaštva, prvi album objavio je 1995. godine, njegovi hitovi su više od 70 puta došli do prvih pozicija raznih lista slušanosti.

Jedini je muški izvođač na svetu koji je čak 13 puta bio na prvom mestu „Billboard Dance“ liste, sarađivao je sa svetskim muzičarima i osvojio najprestižnije muzičke nagrade.

Ulaznice za koncert Enrikea Iglesiasa, 10. maja u Kombank areni su u prodaji po cenama od 2.990 do 5.990 dinara.

Organizatori koncerta u Beogradu su Arena Beograd i Sky Music.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.