U trendu

Erik Klepton izdao novi album

Britanski rok muzičar Erik Klepton izdao je novi album „I Still Do“ u kojem ima pesama sa akustičnom i električnom gitarom.

Klepton (71) izjavio je da je snimanje 23. studijskog albuma bilo bolno iskustva za njega jer je snimao pesme i svirao instrumente sa ekcemom koji je takodje imao pre 40 godina kada je snimao jedan od svojih prvih albuma.

Muzičar je rekao da neće putovati i održati turneju rekaviši da je to iza njega.

Klepton je dodao da je imao podršku svoje tri ćerke koje su priznale da nisu toliko zainteresovane za očevu muziku jer su obožavateljke mladog pop pevača Džastina Bibera.

Legendarni umetnik je jedini muzičar koji je tri puta primljen u Rokenrol kuću slavnih. Muzički kritičari i publika smatraju ga jednim od najvećih gitarista svih vremena.

Klepton je rangiran kao drugi na Roling stounovoj listi najvećih gitarista svih vremena i kao 53. na njihovoj listi 100 najvećih umetnika svih vremena.

Mada se Kleptonov muzički stil vremenom menjao, uvek je zadržao deo bluz-korena. Klepton je bio i inovator u nekim od faza svoje karijere, kao što je bluz-rok faza s Bluzbrejkersima Džona Mejola i Jardberdsima ili psihodelični rok s grupom Krim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.