U trendu

Evo šta sve možete da uradite sa dezodoransom, a nema nikakve veze sa vašim pazuhom

Pored toga što vam pomaže da se ne osećate na znoj, dezodorans može da bude koristan i za mnoge druge stvari koje vam nikada ne bi pale na pamet.

Dezodoransi se koriste isključivo za sprečavanje neprijatnih mirisa. Međutim, oni mogu da budu i pomoćno sredstvo u mnogim drugim situacijama. Ponekad samo sprečavaju bol, a ponekad rešavaju čitav niz problema. Samo treba da znate kako sve možete da ih upotrebite.

Dezodorans uglavnom koristite kada izlazite iz kuće kako bi održali prijatan miris tela, ali on može da ima višestruku namenu koja nema nikakve veze sa vašim pazuhom.

Ovo je 11 neverovatnih načina da upotrebite dezodorans kao sredstvo za spas.

Dezodorans umesto podloge za šminku

U situaciji kada vam ponestane prajmera, može dobro da posluži i dezodorans u stiku. Da vam se ne bi razlila šminka, na mesta gde vam je masnija koža nanesite tanak sloj deo-stika, pa tek preko njega puder. Videćete, nećete imati nikakav problem.

Dezodorans umesto regenerativne kreme

Na mesta na koži gde vas je ujela buba naprskajte malo dezodoransa da biste sprečili iritaciju. Nećete verovati kako dobro deluje.

Dezodorans umesto losiona za posle brijanja

Ako se pri brijanju posečete, ili ako izgrebete kožu, a nemate pri ruci losion, onda će vam dobro doći malo dezodoransa u spreju, ili čak i u stiku. Ukoliko na povređenu kožu nanesete dezodorans sprečićete iritaciju.

Dezodorans umesto osveživača grudnjaka

Brusevi, posle dužeg nošenja, mogu da poprime određene mirise, koji nisu ni malo prijatni. Osim pranjem, ove mirise možete da izbegnete tako što ćete korpe brushaltera naprskati dezodoransom.

Dezodorans umesto acetona

Ukoliko vam se desi da nemate aceton u kući, a hitno treba da skinete lak za nokte, onda u pomoć može da vam „priskoči“ malo dezodoransa. Naime, da biste skinuli lak dovoljno je da potopite na par minuta prste u toplu vodu, a zatim da naprskate malo dezodoransa na parče vate i da se ponašate isto kao sa acetonom.

Dezodorans umesto „držača“ za naočare

U toku leta se više znojite, čak toliko da vam naočare klize. Da ne biste morali stalno da ih vraćate u pravu poziciju, dovoljno je da na nos nanesete malo deo-stika, koji će da spreči dalje znojenje i spadanje naočara.

Dezodorans umesto „antistes“ kreme za ruke

Ako imate problem sa znojenjem dlanova, pogotovo u stresnim sitaucijama, a nemate kod sebe adekvatnu kremu, uvek možete da vam posluži dezodorans u stiku. Tanak sloj je dovoljan da neutrališe znoj.

Dezodorans umesto osveživača prostora

Kada vam ponestane osveživača, da biste oplemenili prostor u kom boravite iskoristite otvoren deo-stik. Rezultat ćete postići tako što ćete staviti dezodorans ispred ventilacionog otvora.

Dezodorans kao osveživač garderobera

Ukoliko želite da vam stvari zadrže prijatan miris u ormanu i posle nekog vremena od pranja, onda je pravo rešenje da držite otvoren dezodorans u stiku umesto osveživača.

Dezodorans umesto kreme protiv bubuljica

Nije preporučljivo da istiskate bubuljice, jer nije ni higijenski, nije ni zdravo, a nije ni lepo, jer možete da napravite ožiljke. Ali ako hitno treba da osušite bubuljicu, možete da nanesete malo dezodoransa.

Dezodorans umesto flastera

Kada vas žuljaju cipele, a nemate kod sebe flaster, dezodorans opet može da vam pomogne. Nanesite dezodorans na nažuljano mesto na stopalu i ne bi trebalo više da imate problem, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.