Farel uradio spot za pesmu Freedom

Američki pevač i producent Farel (Pharrell) objavio je novi video spot, za pesmu „Freedom“, u kojem podseća na sva mesta gde je ljudska sloboda ugrožena ili je uopšte nema.

U spotu, Farel, čija odevna kombincija  podseća na nekadašnji imidž komunističke Kine, peva i igra na različitim lokacijama koje simbolizuju potcenjenu slobodu i humanost: tekstilne fabrike sa minimalnim uslovima za rad, u radnom kampu koji podseća na doba robovlasništva, u oronulom i napuštenom tržnom centru.

Nasuprot scenama represije, prikazana su vizuelna rešenja koja jasno odražavaju osećaj slobode  –  priroda i životinje u pokretu.

Video, takođe oživljava neke od istorijskih scena koje su se odigrale u borbi za slobodu, poput protesta na Trgu Tiananmen i Muhameda Alija koji sparinguje.

Pesmu „Freedom“ Farel je prvi put uživo izveo na festivalu Glastonbury 27. juna, nakon čega je za radio „Beats 1“ otkrio svoje prve utiske: „Slušajte, svi smo nakon nastupa bili suznih očiju, prvestveno zbog energije publike koja je bila tako jaka i tako snažna, da nas je prosto oduvala“.

Inače, singl „Freedom“ prvi put je emitovao Zejn Lou (Zane Low) na radiju „Beats 1“, kao najavu za novu digitalnu platformu za muziku, u vlasništvu kompanije Apple.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.