U trendu

Farmeri s Fejsbuka

Jedan dvanaestogodišnjak napravio je dug od 1.300 dolara zbog popularne igre "FarmVille".
Dvanaest godina star Britanac uzeo je preko 1.300 dolara s kreditne kartice svoje majke kako bi mogao da kupi žetone za igricu "FarmVille" na popularnom sajtu Fejsbuk (Facebook).
Sada njegova majka upozorava druge roditelje da ovakve igrice na ovoj popularnoj društvenoj mreži nisu onoliko bezopasne kako mogu da izgledaju na prvi pogled.
Igra "FarmVille" je jedna od najpopularnijih aplikacija na sajtu Fejsbuk. Igra je preko 82,4 miliona korisnika.
Učesnicima ove igrice dati su virtuelni novčići kako bi započeli s igranjem igre. Oni mogu da trguju prodajući svoje useve i da tako zarade još više novčića.
Međutim, manje strpljivim igračima igrica dozvoljava da kupe još dodatnih virtuelnih novčića – ali za pravi novac.
Tim "Zynga", koji je kreirao igru "FarmVille", odbija da nadoknadi novac jer dečak živi u kući svoje majke.
Sajt Fejsbuk je zatvorio njegov račun pošto deci mlađoj od 13 godina nije dozvoljeno da koriste društvene sajtove poput ovog.
Majka ovog dečaka, koja je želela da ostane anonimna, krivi svog sina za celu nastalu situaciju, ali takođe smatra da ovakvi društveni sajtovi treba da budu malo više odgovorniji.
"Mislim da oni treba da podele određenu odgovornost u ovom poslu i da naprave sisteme koji bi sprečili da se nešto ovakvo ponovi. Pošto je dečak koristio kreditnu karticu pod drugim imenom, treba da uvedu neku vrstu obezbeđenja i da osiguraju onlajn isplate", kaže majka ovog dečaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar