U trendu

Fascinantni snimci: Ovako izgleda kada vas proguta ajkula (video)

O ovim morskim nemanima snimani su horor filmovi, a sam prizor peraja koje viri iz vode negde na pučini ne bi ostavio ravnodušnim ni najhrabrije. Ono što je mnogima najveći strah, istraživač Dominik Fretz snimio je kamerom. Zastrašujući video snimak direktno prikazuje kako izgleda kada bela ajkula nešto (ili nekoga) proguta.

Programer Fretz radi za National Geographic, a njegov dron sa podvodnom kamerom kojom snima u Pacifiku poslužio je kao obrok jednoj ajkuli. Video je snimljen kod ostrva Guadeloupe u Meksiku.

Kamera je nastavila da snima i unutar životinje, i rezultat ove hrabre ekspedicije pokazuje ajkulu koji se zaleće kroz vodu pre nego što je progutala dron u jednom zalogaju.

Kamera je snimala i unutar grabljivice te se jasno vide mišići u ustima ajkule. Na kraju je životinja ispljuvala kameru i otplivala dalje.

Velike bele ajkule svake godine se okupljaju oko Guadeloupea kako bi se hranili tunom i morskim slonovima. Morski psi zaštićeni su zakonom u Meksiku i službenici nacionalnog parka stalno ih posmatraju kako bi zaštitili njihovo prirodno stanište.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar