Fejsbuk uvodi revolucionarnu promenu: Smanjuje osećaj anksioznosti i depresije

Fejsbuk počeo sa testiranjem sakrivanja lajkova. Tokom testiranja, broj lajkova će biti sakriven, pa će se prikazivati samo to da je neki sadržaj lajkovao „određeni prijatelj i ostali“.

Testiranjem bi trebalo da se utvrdi da li novi pristup brojanju lajkova utiče na celokupno stanje korisnika, pa ako se pokaže da se bez brojanja lajkova kod korisnika povećava osećaj dovoljnosti funkcija bi trebalo da stigne i u druge delove sveta, prenosi B 92.

Vlasnici će i dalje biti u mogućnosti da kliknu na lajkove, i tako provere kome se sve neki post dopada, ali broj lajkova više neće biti vidljiv u Njuz fidu.

​Eksperti procenjuju da bi sa prestankom brojanja lajkova mogao da se smanji i osećaj anksioznosti i depresije, budući da se sve više mentalnih poteškoća povezuje sa aktivnostima na društvenim mrežama.

Instagram je prvi počeo sa testiranjem ove opcije, prvo na području Kanade, da bi se broj oblasti proširio nakon što su korisnici istakli da im se sakrivanje broja lajkova dopada i da čini da se bolje osećaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.