Festival evropskog filma od 23. do 30. januara u Beogradu

Festival evropskog filma, na kome će biti prikazani savremeni filmovi iz 15 zemalja Evrope, biće održan od 23. do 30. januara u Beogradu.

Projekcije će se održavati u EU info centru svakog dana od 18.00 i 20.30.

Festival će otvoriti austrijski film „Laku noć, mama“ u režiji Severina Fiala i Veronike Franc. U ponedeljak će u drugom terminu biti prikazan belgijski film „Zaludnost življenja“ reditelja Feliksa van Gruningena.

U utorak su na programu filmovi iz regiona – bugarski film „Jarac“ u režiji Georgija Djulgerova i hrvatsko ostvarenje „Vis-A-Vis“ u režiji Nevia Marasovića.

U sredu će publika od 18.00 moći da pogleda kiparski film „Blok 12“ u režiji Kirijakosa Tofaridisa, dok su u četvrtak na programu francuski film „Leto“ u režiji Katerine Korsini i nemačko ostvarenje „Tudjina“ reditelja Fea Aladaga.

Danski film „Na ulici ispod vode“ u režiji Šarlote Sieling publika će moći da pogleda u petak od 18.00, dok su „Deca slave“ madjarske rediteljke Kristine Gode na programu od 20.30.

Za vikend su na programu sicilijansko ostvarenje „Opušteno“ Frančeska Brunija, „U prolazu“ litvanskog reditelja Audriusa Juzenasa, portugalski film „Put u Portugaliju“ Serdjija Trefota i holandski film „Admiral“ Roela Reinea.

Poslednjeg dana festivala na programu je film „Ja sam stari komunista“ rumunskog reditelja Sterea Gulea, dok će festival zatvoriti švedski film „Palme“ Kristine Lindstrom i Mauda Nikandera.

Ulaz je besplatan, a ulaznice se poidižu u EU info centru radnim danima od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Festival organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.