U trendu

Film o Niku Sloteru kao uvod u koncert „Atheist Rap“-a

Dokumentarni film o Niku Sloteru – „Slotera Nika za predsednika“ biće prikazana 10. novembar u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, pred koncert novosadske grupe „Atheist Rap“, najavilo je danas Udruženje Komunikart.

Film „Slotera Nika za predsednika“ dobio je prvu nagradu na Zagreb Film Festivalu u kategoriji najbolji dokumentarni film, navodi se u saopštenju Komunikarta.

Serija „Tropska vrelina” bila je više puta prikazivana u Srbiji tokom 1990-ih.

Lik Nika Slotera, glavnog junaka koga igra Rob Stjuart, korišćen je u sloganima „Slotera Nika za predsednika“ i „Svakoj majci treba da je dika, koja ima sina k“o Slotera Nika“ tokom Studentskog protesta u Srbiji 1996/97.

Pojavio se i u stripu koji je besplatno deljen učesnicima demonstracija. Postojao je i čuveni grafit „Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče“ koji je bio inspiracija grupi „Atheist Rap“ za pesmu Slaughteru Nietzsće.

U Beogradu je bila registrovana i grupa građana pod imenom Nika Slotera.

Stjuart dugi niz godina nije znao ništa o tome, a za svoju slavu u Srbiji saznao je tek kada mu je sin pokazao članak na Vikipediji.

Na sajtu Facebook naišao je na profil izvesnog Ivana Jovanovića koji je uz svoje ime postavio parolu „Nika Slotera za predsednika“ i u šali ostavio komentar: „Ako želite da budem vaš predsednik trebalo je samo da me pitate“.

Jovanović mu je međutim objasnio koliko je serija bila popularna u Srbiji i poslao mu prevod pesme Slaughteru Nietzsće, nakon toga je usledila odluka o dolasku Srbiju i snimanju dokumentarnog filma.

U međuvremenu, Stjuart je stupio u kontakt sa grupom „Atheist Rap“ i sprijateljio se sa njima.

Filmska projekcija je uvertira u specijalan program Doma omladine – koncert bendova „Atheist Rap“ i „Dža ili bu“, koji ć biti održan u subotu, 14 novembra.

Novosadska grupa „Atheist Rap“ predpremijerno će u Doma omladine Pančevo koncertno predstaviti pesme sa novog studijskog albuma „Überlauf“ koji će biti objavljen samo dva dana nakon nastupa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.