Food Film Fest na Paliću

Jedinstvena filmsko-gastronomska manifestacija, „Fud (Food) Film Fest“, novina u okviru 22. Festivala evropskog filma na Paliću, otvorena je večeras na Velikoj terasi, kraj Jezera Palić.

Vrhunski kuvari će do 23. jula na terasi spremati jela indijske, mađarske, dalmatinske i srpske kuhinje, i to uz odgovarajuće filmske projekcije.

Specijalitete indijske kuhinje koja je kulinarski raj raznolikih ukusa, obogaćenih i tajnim začinima, upotpuniće francusko-vijetnamski film „Ukus zelene papaje“.

Dalmatinska kuhinja, planirana za drugi dan jedinstvenog „Fud film festa“, biće uz američko-mađarski film „Stranputice“.

Tradicija čajanki – „High Tea“ u Velikoj Britaniji traje od 18. veka, a kombinaciju sendviča od krastavca, sitnih kolača i čaja upotpuniće meksički film „Kao voda za čokoladu“.

Četvrte večeri Festivala biche prikazan američko-kanadski film „Moja velika mrsna pravoslavna svadba“ – uz srpsku kuhinju.

Festival u četvrtak zatvara madjarska kuhinja, uz američko-australijski film „Bez rezervacije“.

Predstavnica organizatora, Sonja Pavlović je rekla da je „Fud Film Fest“ uveden da bi se uživanje u sedmoj umetnosti proželo gastronomskim.

„Želeli smo da festival bude uživanje za sva čula, da posetioci dožive što više ukusa. Tematski izbor kuhinje i filma se baš i ne poklapaju zbog te potrebe za što većom raznolikošću“, rekla je Pavlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.