Gde je najbolji provod?

Evo liste deset najboljih mesta za proslavu Nove godine.
1. Amsterdam
Ako volite kada je proslava Nove godine velika i glasna, onda bi trebalo da posetite trg Nieuwmarkt u centru Amsterdama. Bićete oduševljeni vatrometom. Ponesite svoju flašu šampanjca dok sa stilom proslavljate prvi dan nove godine. Sve najbolje žurke održavaju se na ulicama.
2. London
Odbrojavajte 12 otkucaja na Big Benu i gledajte London kako eksplodira u svetlosti i raznobojnom vatrometu iznad Temze. Onda posetite pabove i uživajte u atmosferi. Ako odlučite da provedete veče na Vest endu i fantastičnim šou-programima, možete se odlično provesti. Tradicija je da se za Novu godinu publika pridruži izvođačima na sceni. A ako ste posebno neustrašivi, možete da poljubite i bobija – engleskog policajca.
3. Madrid
U Madridu se pridružite ljudima na trgu Puerta del Sol, koji se nalazi u centru grada. Zajedno s Madriđanima odbrojavajte poslednje sekunde stare godine tako što ćete svake sekunde pojesti po zrno grožđa. Ne zaboravite da nosite i praznični donji veš, jer Španci veruju da će vam to doneti sreću u novoj godini. Posle toga krenite u lokalni restoran na večeru uz pesmu i igru.
4. Nju Orleans
Budite na Jackson trgu kada lopta padne u ponoć. Ovaj godišnji događaj ima i vatromet uz mnogo lokalnih začina. Imaćete mnogo izbora što se tiče pića. Uživajte na ulicama i centralnim trgovima.
5. Njujork
Hladno je i gužva na Tajms skveru, ali to je pravi osećaj Nove godine. Pridružite se gomili i posmatrajte čuvenu kuglu. Ove godine kugla će biti svetlija zahvaljujući ugrađenim kristalima. A i Njujorčani znaju kako da se zabavljaju.
6. Rio
Preskočite zimu i pridružite se žurki na Kopakabani. S lokalnim ljudima i turistima moći ćete da igrate do zore. Ne samo da ćete biti u prilici da gledate zapanjujući vatromet već ćete biti i deo lokalane tradicije bacanja šampanjca i ruža u okean za sreću. Pazite i na boju odeće. Bela odeća s malo plave ako želite mir u sledećoj godini, crveno ako tražite strast, a žuto za uspeh.
7. Sidnej
Australija je jedna od prvih zemalja na svetu koja će dočekati novu godinu. Nigde u svetu žurke nisu kao u Sidneju, s naprosto neverovatnim vatrometom iznad mosta u sidnejskoj luci. I ne zaboravite da je dole leto – ponesite papuče i šorts i zaplivajte okeanom.
8. Tokio
Ovde se Nova godina proslavlja od 31. decembra do 3. januara, zato se dobro odmorite pre nego što zabava počne. Grad oživljava zbog vatrometa, neprestane igre, pesme i hrane. Ovo je ozbiljan praznik u Japanu; porodice pripremaju nerovatna jela u nadi da će nova godina biti uspešnija. Posetite sa lokalnim stanovništvom šinto hram i slušajte zvonjavu 108 zvona.
9. Toronto
Dobro se utoplite i zaigrajte u centru Toronta. Takođe, možete da uživate u festivalu svetlosti na trgu Nathan Phillips. To je mesto gde nastupaju najbolji kanadski izvođači.
10. Beč
Toliko toga se dešava u Beču za vreme novogodišnjih praznika. Svuda se čuje muzika i zvuk otvaranja šampanjca. Možda povezujete Beč samo s klasičnom muzikom i operom, ali ovo je vreme kada se grad opušta. Možete da igrate valcer ili disko.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.