U trendu

Genijalne ideje – šta sve možete da uradite sa starim čarapama (video)

Napravite od njih igračke
To mogu biti simpatične lutkice za decu ili mekane igračke za kućne ljubimce.

Za lakše pranje ruku
Imate li naviku da radite u bašti, onda dobro znate koliko je teško ukloniti svu prljavštinu s ruku. U tome vam može pomoći sapun uguran u staru čarapu. Čarapa će dodatno izribati kožu na dlanovima tokom pranja.

Zaštita kod transporta stvari
Stare čarape koje bi završile u smeću odlične su za zaštitu sitnijih stvari tokom transporta, bilo da se selite, putujete ili ih šaljete poštom.

Zaštitiće mobilni telefon od ogrebotina
Od njih možete izraditi ‘kaputić’ za mobilni da bi ga zaštitili od ogrebotina. Jednostavno odrežite čarapu na željenu veličinu, proštepajte koncem i preokrenite.

Pomoć u automobilu
Ako želite da vam se stakla u vozilu ne magle, napunite nekoliko starih čarapa peskom za mačke i ostavite u autu. Pesak će upiti suvišnu vlagu iz vazduha. Poneku čarapu možete držati i negde u pretincu za brisanje površina unutar vozila.

Poslužiće i kao osveživač
Napunite čarape lavandom, ruzmarinom ili nekim drugim mirisnim biljem pa ih zavežite vrpcama i rasporedite po domu. Paketić, dva možete staviti i u ormar s odećom kako bi mirisala sveže, a ujedno bila zaštićena od moljaca.

Tu je i trik kako lakše upariti izgubljene čarape
Postoji odličan trik kako pokušati upariti izgubljene čarape.  Napravite ploču sa kanapom i kukicama pa je obesite u kupatilu ili negde drugde u domu. Pa kad nađete na jednu čarapu, a druge nema – obesite je i čekajte da se druga pojavi. Osim što će vam biti korisna, takva ploča je i odličan dekorativni detalj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar