Glasajte sada!

Globalni gigant „Parker Brothers“ objaviće glasanje širom sveta da bi pronašao 22 grada na svetu koja bi trebalo da budu uključena u novu igru „Monopol ovde i sada“. London je već nominovan!
Ljubitelji monopola širom sveta mogu da posete zvanični sajt namenjen ovoj igri i da glasaju kako bi pomogli nastanak prvog svetskog izdanja ove igre. Glasači se pozivaju da podele svoje glasove, i to na deset gradova koji su nominovani. Grad koji dobije najveći broj glasova dobiće najskuplje zemljište, koje je tradicionalno držao Mejfer. Ljubitelji mogu da prate rezultate glasanja na sajtu koji je na raspolaganju na 32 jezika.
Dvadeset gradova koji dobiju najveći broj glasova biće deo istorije monopola. Dva mesta na tabli biće rezervisana. Bilo koji grad u svetu može biti nominovan za ta dva mesta, što znači da Koventri može da se javi na igračkoj tabli odmah do Pariza, Njujorka ili Londona. Pobednici glasanja za dva rezervisana mesta zaposešće najjeftinije zemljište, koje su tradicionalno držali Vajtčepel i Old Kent Roud.
Monopol je najpopularnija svetska društvena igra koja spaja sve kulture. Preko 750 miliona ljudi igralo je ovu igru otkako je prvi put puštena u javnost pre otprilike 75 godina.
Glavni grad Engleske, London, najveći je grad u Evropi s populacijom od 12 miliona stanovnika. U Londonu ima mnogo stvari na koje njegovi stanovnici mogu biti ponosni. Sve to učinilo je da je zasluženo dobio mesto u ovoj igri. Preko 15 miliona turista došlo je u London prošle godine da obiđe istorijske simbole kao što su Big Ben, Bakingemska palata i Tauer.
Konačan rezultat glasanja može biti iznenađujući. Vredi sačekati i videti kako će se ono završiti.
Krajnji rezultati biće objavljeni u avgustu 2008. godine, a nova verzija monopola biće u prodavnicama već na jesen ove godine.
Najvažnije od svega je to da je i Beograd u ovoj trci gradova. Zato, ako želite da i mi uđemo u istoriju ove čuvene igre, glasajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.