U trendu

Gledajte u crveni krug tačno tri sekunde: Samo će oni posebni moći da vide ono što se nalazi u njemu

Smirite svoj um i zagledajte se u crveni krug sa slike

Jedna lukava optička iluzija raširila se među korisnicima interneta i zbunila sve. A sve što se vas traži je da se koncentrišete na crveni krug i kažete šta vidite.

Sliku je podelila Instagram stranica pod nazivom Optičke iluzije, sa natpisom „Napišite nam u komentarima šta vidite pomoću emodžija!“ Na slici je veliki crveni krug, iznad kojeg piše: „Vidite li nešto? Smirite svoj um i zagledajte se u ovaj crveni krug.” Slika koja je brzo postala vitalna mnoge je i razbesnela da se pitaju da je to samo fotografija. Ali u stvarnosti, crveni krug je test za oči, koji je navodno kreirao Džek O’Nil u Playbuzz-u. Prema testu, dok mnogi mogu da vide sliku unutar crvenog kruga, neki neće moći ništa da shvate u njoj.

Dakle, sada počinjete svoj test. Dobro se koncentrišite i sagledajte taj crveni krug i posmatrajte šta vidite.

Da li ste mogli da vidite životinju ili niste mogli da vidite ništa? Pa, u svakom slučaju, niste bili sami. Kako je bezbroj korisnika učestvovalo u ovoj viralnoj optičkoj iluziji, preplavili su odeljak za komentare svojim odgovorima. Nekoliko korisnika je tvrdilo da su videli sliku „konja“ između crvenog kruga, što je pravi odgovor, jer crveni krug krije sliku konja, koji na leđima ima sedlo i stoji u travi.

Mnogi su stalno uzimali imena različitih životinja kao što su „krava”, „pas”, „lav” pa čak i „magarac”, što bi za njihove oči moglo biti varka i pomešali su sliku konja sa ovim životinjama.

Međutim, veliki broj korisnika je tvrdio da ne mogu da vide nijednu sliku. Jedan je napisao: „Zbunjen sam“, a drugi je prokomentarisao: „Ništa“.

Da li ste uspeli da uočite životinju u crvenom krugu?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.