U trendu

Gledanost dodele Oskara i dalje raste, ali ipak daleko ispod vrhunca od pre 10 godina

Od potvrđenog uspeha „Openhajmera“ do muzičkih nastupa iz filma „Barbi“, ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca, ali daleko ispod vrhunca gledanosti od pre deset godina sa 40 miliona ljudi.

Prema prvim podacima o gledanosti dodele Oskara, koje je prenela američka televizijska mrežan Ej Bi Si koja svake godine prenosi uživo ceremoniju, 19,5 miliona domaćinstava bilo je pred malim ekranima u nedelju uveče za gledanje glamurozne večeri koja okuplja ceo Holivud.

To je gotovo duplo više od gledanosti za vreme epidemije korona virusa sa 10,4 miliona gledalaca, ali daleko iza 40 miliona od pre deset godina.

Poslednjih godina televizijska publika Oskara je manja zbog nove konkurencije, a to su platforme za striming i društvene mreže.

Na 96. dodeli Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, pobednik je „Openhajmer“ film Kristofera Nolana (Christopher) o tvorcu atomske bombe. To ostvarenje je dobilo sedam Oskara, među kojima za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca i najbolju mušku sporednu ulogu. 

Trenutak koji je obeležio ceremoniju je roze kostim glumca Rajana Goslinga (Ryan) koji je pevao pesmu „I’m Just Ken“ iz filma „Barbi“, a u filmu glumi dečka te lutke.

Pop zvezda Bili Ajliš (Billie Eilish) takođe je obeležila veče tako što je sa 22 godine postala najmlađa umetnica koja je osvojila dva Oskara, ovog puta zahvaljujući još jednoj pesmi sa saundtreka „Barbi“ – „What Was I Made For?“. 

Ceremoniju je obeležio i komentar domaćina svečanosti Džimija Kimela (Jimmy Kimmel), koji je pročitao poruku Donalda Trampa (Trump) u kojoj on opisuje voditelja kao „ispod proseka“.

Kimel je bivšem predsedniku SAD koji će verovatno biti kandidat za predsedničke izbore u novembru, odgovorio: „Zar nije vreme da se ide u zatvor?“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar