U trendu

Glumac s poternice

Dok je tragala za provalnikom tinejdžerom, policija iz grada Kristčurč na Novom Zelandu objavila je sliku 58-godišnjeg engleskog glumca Robija Koltrejna, koji, kažu, veoma liči na tog mladog prestupnika.
Postere sa slikom Koltrejna, koji je igrao ogromnog Hagrida u filmskom serijalu "Hari Poter", policija je stavila u poštanske sandučiće oko centra grada, gde je ovaj provalnik bio najaktivniji.
"Robi Koltrejn nije provalnik", pisalo je na posteru. "Ali zamislite njega kao 16-godišnjaka, mršavog, s masnom kosom, i znaćete kako izgleda pravi provalnik."
Prema novozelandskom zakonu, zabranjeno je javno prikazivati slike maloletnih prestupnika. Zato je policija došla na ideju da iskoristi fotografiju poznatog glumca Robija Koltrejna, za koga kažu da je po izgledu veoma sličan ovom provalniku.
"To je provokativan način da se ljudi nateraju da pročitaju naše informacije koje se tiču prevencije kriminala", izjavio je predstavnik policije grada Kristčurča, narednik Fil Din, nakon što su posteri s fotografijom poznatog glumca distribuirani po gradu.
Din je rekao i da policija nije tražila dozvolu Robija Koltrejna za štampanje njegovih slika povezanih s ovakvim sadržajem, ali da veruje da će glumac podržati njihovu inicijativu.
Robi Koltrejn je igrao i Edija Ficdžeralda, kriminalnog psihologa i alkoholičara, koji se bori protiv kriminala u engleskoj seriji "Cracker".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.