U trendu

Glumica protiv Afleka: Zar jedan silovatelj treba da dobije Oskara?

Kejsi Aflek, brat nešto poznatijeg Bena Afleka, nominovan je za Oskara za svoju ulogu u filmu „Manchester by the Sea“. Aflek je već kući odneo Zlatni globus za istu ulogu, a nakon toga podiglo se mnogo prašine. Naime, nekolicina ljudi smatra da Aflek ne bi trebao da osvaja nagrade zbog optužbi za seksualno zlostavljanje protiv njega koje su se pojavile 2010. godine.

Jedna od onih koji tako misle je i glumica Konstans Vu, koja je napisala zašto se o optužbama protiv Afleka nije progovorilo u javnosti. Nakon što su objavljene nominacije za Oskara, Vu je na Tviteru objavila seriju sarkastičnih komentara.

https://twitter.com/ConstanceWu/status/823906218963939328

„Muškarci koji seksualno zlostavljaju žene zaslužuju Oskara! Jer dobra gluma je važnija od čovečnosti i ljudskog dostojanstva. Jer jadni dečko zaista treba pomoć“, napisala je.

https://twitter.com/ConstanceWu/status/823908642705412096

„Dečaci, izvucite se nagodbom na sudu! Budite dobri glumci, to je jedino važno. Umetnost se ne temelji na ljudskosti, zar ne?“, dodala je.

Dodala je da je tako reagovala zbog toga što se Aflek takmiči za „nagradu čija je svrha da istraži dostojanstvo ljudi, a žene su ljudi“.

https://twitter.com/ConstanceWu/status/823915581963284480

Na kraju je otkrila da su joj savetovali da o tome ne piše „zbog svoje karijere“, ali ona kao žena mora to da uradi, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.