U trendu

„Gospodar prstenova“ – najposećeniji sajt ovog meseca

Već sredinom januara je postalo jasno koji će to sajt biti rekorder po posećenosti – LordOfTheRings.net. Zvanična web-prezentacija prvog dela filmske trilogije koji će biti prikazan krajem ove godine, je za samo 5 dana imala 41 milion poseta! Ogromno interesovanje za film je bilo i za očekivati, pošto je književna trilogija „Gospodar prstenova“ sigurno jedno od najčitanijih dela svih vremena – ovo remek-delo je do sada prodato u 90 miliona primeraka i prevedeno na preko 40 jezika.

J. R. R. Tolkien, britanski profesor književnosti je izdavanjem svoje tri knjige tokom šezdesetih godina, pokrenuo teško objašnjivu lavinu neprekidnog interesovanja i stalno rastuće popularnosti. I kada bi bila sprovedena anketa među čitaocima sa pitanjem „koji je roman najbolji na svetu“, ne bi nas začudilo da „Gospodar prstenova“ osvoji ubedljivo prvo mesto.

Filmska trilogija koja se trenutno snima po ovom književnom ostvarenju je pokrenula ništa manje interesovanje, čitavu godinu pre premijere prvog dela. New Line Cinema, producentska kuća koja stoji iza ovog poduhvata je odlučila da pokrene široku marketinšku kampanju i oko filmskog ostvarenja stvori „famu“ mnogo pre prve bioskopske projekcije. Posebna pažnja je posvećena Internet-promociji, koja se u slučaju Blair Witch Project-a i Austin Powers-a pokazala itekako moćnom.

Šta očekuje posetioce sajta? Informacije o onome što se dešavalo „iza kulisa“, intervjui sa članovima ekipe, ali i interaktivna mapa mitske zemlje koju je osmislio J. R. R. Tolkien, zajedno sa izmišljenim jezikom koji su glumci morali da savladaju, a o čemu takođe ima informacija na ovoj adresi. Takođe je u pripremi i Rings browser, koji nastaje u saradnji sa kompanijom Neoplanet, a koji će moći da bude download-ovan sa sajta. New Line Cinema je potpisala i ugovor o saradnji sa RealNetworks, koja će u naredno izdanje svog web-plejera uključiti i Rings kanal, za koji očekuju da će imati 50 miliona gledalaca godišnje.

Prvi deo filmske trilogije će biti premijerno prikazan u decembru 2001. godine, a ostala dva u isto vreme, tokom Božićnih praznika, 2002. i 2003. godine. Čitava godina koja preostaje do projekcije filma koga milioni fanova „Gospodara prstenova“ nestrpljivo očekuju, će proteći u znaku zvanične prezentacije kojoj će svake nedelje biti dodavani novi sadržaji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar