Graciozan hod

Nije važno kako izgledate, već kako nosite ono što ste dobili od prirode; nije bitno koje su vam boje oči, već kako njima gledate; nevažno je kolike su vam usne, već koje reči izgovarate; nije važno koliko su vam dugačke noge, već način na koji hodate.
Noge su uvek u modi. Posebno od šezdesetih, kada je Meri Kvant izmislila mini suknju. Nikada u istoriji ženske noge nisu bile toliko izložene i privlačne. Više ne izazivaju crkvene proteste kao nekada, nisu toliko šokantne i vulgarne, ali i dalje privlače pažnju. Trend golih nogu jedan je od načina da se zaintrigira muškarac i još više oslobodi žena, koja je danas opuštenija u otkrivanju tela nego što je to bila njena majka.
„Kada moda prebaci fokus na neki deo tela, to je obično zato što on odavno nije bio u centru pažnje. Noge su ponovo novina“, kaže Valeri Stil, direktorka muzeja na Fashion Institute of Technology u Njujorku. Dizajneri zato predlažu minijaturne odevne predmete kojima se one istuču: kratke suknje, haljine i vruće pantalonice. Modni predlog koji ide u prilog vašim nogama je i stil šezdesetih, koji se ponovo vraća. Kratke i krute haljine koje pokrivaju samo neophodno. Mogu biti A kroja, sasvim ravne, najčešće bez rukava, samo s neobičnom kragnom i detaljima. Za one sklone nostalgiji za relativno bliskim vremenima tu su osamdesete, koje se uporno vraćaju, s takođe mini suknjama i šortsevima, ali i helankama, koje su još jedan način da istaknete noge. Šarene ili jednobojne, do kolena ili duge, odlučite sami.
Svoje noge još uvek možete izložiti suncu. Naravno, uz odgovarajuću zaštitu. Uz sve moguće savete koje možete dobiti ključna reč je ipak opuštenost. Otkrijte svoje noge, namažite ih nekom bronzanom kremom i krenite u šetnju. Graciozno. Onako, nogu pred nogu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.