U trendu

Gubim kosu!

Veliki problem muškaraca jeste opadanje kose. Ma koliko sva istraživanja pokazivala da žene ne gledaju koliko kose na glavi ima muškarac, razumemo zašto muški svet toliko pati zbog gubitka kose.

Važno je da znate da kosa najviše ispada prilikom smene godišnjih doba. Ako se to dešava ovih dana i s vašom kosom, to ništa nije neobično, već je sasvim prirodna sezonska pojava i na nju ne možete da utičete. No, kosa opada i usled stresa, dužeg uzimanja određenih lekova, nekih zdravstvenih tegoba, ali i zbog nepravilne ishrane u kojoj nema vitamina i minerala. Poboljšajte napre svoju ishranu, a zatim počnite pravilno da negujete kosu, jer velike zasluge za opadanje kose imate upravo vi zbog svoje nedovoljne brige. Problem opadanja kose može se rešiti i negom kože vlasišta, kao i izbegavanjem štetnih spoljnih uticaja i zdravijim načinom života.

Da biste se snašli u raznovrsnoj ponudi sredstava protiv opadanja kose i proizvoda za negu vlasišta na našem tržištu, potrebno je da u dogovoru sa svojim frizerom otkrijete šta vam najviše odgovara, a to zavisi od toga koji cilj želite da postignete negom. Da li hoćete da sprečite opadanje i stimulišete kožu vlasišta, dakle, da li želite da delujete na sam koren dlake, ili vam je potrebnije da negujete samu dlaku šamponima i proizvodima koji čuvaju njen sjaj i boju i povećavaju volumen vaše kose?

Opadanje kose može se zaustaviti nekim od kvalitetnih i ne baš jeftinih seruma koji se prodaju kod nas. Ti proizvodi koriste se tako što se stavljaju direktno na kožu vlasišta, vodeći računa da se ne izmasti dlaka celom dužinom. Nanose se dva do tri puta nedeljno, posle pranja, i to na vlažnu kosu. Nemojte očekivati čudo, ali prve rezultate dobićete posle tri-četiri nedelje brižljivog korišćenja. Kosa će prestati da opada a povratiće sjaj, volumen i lepotu iz mladalačkih dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.