Hamburger star godinu dana

Jedna žena iz države Kolorado, iz Sjedinjenih Američkih Država, nedavno je proslavila prvi rođendan hamburgera i pomfrita koje je držala u svojoj fioci u kancelariji.
"Kupila sam Happy Meal i onda ga stavila u fioku iza sebe. Obrok je stajao tu godinu dana kao tihi svedok industrije brze hrane", ispričala je Džoan Bruso.
Džoan Bruso je izjavila da se popularni obrok, uprkos tome što je toliko dugo stajao, uopšte nije raspao.
"Moj muž se brinuo da će hrana, kada hrana počne da se raspada, užasno smrdeti. Verovao je i da će pokvarena hrana privući mrave i miševe. Pitao me je da li sam normalna", kaže Džoan Bruso.
Međutim, hrana se nije usmrdela niti se ubuđala.
"Hamburger se malo smanjio i pomalo liči na hokejašku pločicu. Ipak, pomfrit i dalje izgleda primamljivo za jelo. Nije bilo problema sa smradom; nakon nekoliko nedelja, nisam mogla da namirišem ni pomfrit", nastavlja Džoan.
Džoan Bruso, koja je posvetila svoje vreme ubeđivanju roditelja da svoju malu decu ne hrane brzom hranom (napisala je i knjigu o tome), tvrdi da ovaj eksperiment dokazuje da Happy Meal nije zdrav obrok za decu.
"Hrana se u našim telima razlaže na osnovne hranljive materije i pretvara u gorivo. Naša deca jačaju i pravilno se razvijaju kada jedu pravu hranu. Ako ovaj obrok ne može da se raspadne i razloži, onda ni metabolizam vašeg deteta ne može da ga razloži".
Predstavnik za štampu kanadskih restorana "Mekdonalds" odgovara da izjavu ove gospođe ipak ne treba uzimati suviše ozbiljno.
"Hamburgeri iz Mekdonaldsa napravljeni su od 100% čistog goveđeg mesa. Naše zemičke za hamburgere napravljene su od domaćeg pšeničnog brašna i peku se lokalno kako bi se obezbedio kvalitet i svežina".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.