U trendu

Hidden Figures najbolji film udruženja filmskih glumaca u SAD

Film „Hidden Figures“, istinita priča o afroameričkim naučnicima u Nasi, osvojio je kasno sinoć nagradu kao najbolji film američkog Udruženja filmskih glumaca (SAG), pred predstojeću dodelu prestižnog Oskara.

Denzel Vašington u filmu „Fences“ dobio je nagradu kao najbolji glumac dok je Ema Stoun proglašena za najbolju glumicu u mjuziklu „La La Land“ koji je dobio rekordnih 14 nominacija za Oskara.

Ceremonija dodele nagrada u Los Andjelesu održana je u senci ukaza Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD državljana sedam muslimanskih zemalja, jer su neki glumci tokom govora pomenuli i osudili odluku američkog predsednika.

Zabrinutost je izrazila i američka Akademija za film i nauku, koja dodeljuje Oskare, navodeći da postoji mogućnost da iranskom reditelju Asgaru Farhadiju ne bude odobrena viza za dolazak na ceremoniju dodele nagrada koja je zakazana 26. februara u Los Andjelesu.

Farhadi čiji je film „Salesman“ nominovan u kategoriji najboljeg stranog filma, izjavio je potom da neće prisustvovati ceremoniji dodele Oskara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.