Hobotnica pobegla iz akvarijuma u okean

Hobotnica veličine lopte za ragbi uspela je da se provuče kroz usku cev u Nacionalnom akvarijumu Novog Zelanda „Napijer“ i vrati se natrag u okean na slobodu, objavili su danas lokalni mediji.

Hobotnica muškog pola, nazvana Inki, poklonjena je akvarijumu „Napijer“ pre dve godine, nakon što je spasena iz mreže za hvatanje rakova, prenela je agencija AFP.

Inki je pobegao na slobodu pošto se provukao kroz malu rupu u svom akvarijumu i otklizao se preko mokrog poda do cevi prečnika od 15 centimetara, kroz koju se provukao i završio u okeanu, navodi list „Ferfeks NJu Ziland“.

„Hobotnice su veoma inteligentne i veoma radoznale životinje i imaju običaj da istražuju kad god im se za to pruži prilika“, izjavio je menadžer akvarijuma Rob Jarel.

„To što je imao samo malu rupu u svom akvarijumu mu je bilo dovoljno da pobegne, a mi smo na podu primetili mokri trag koji je vodio do jedne od četiri odvodne cevi“, rekao je on.

„Hobotnice su sjajne kad je reč o nestajanju bez traga“, rekao je Jarel i dodao da će osoblje akvarijuma pomno paziti na drugu hobotnicu koja im je ostala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.