I Kanada ima čudovište iz jezera

Nemojte reći Robin Holman da Ogopogo, tajanstveno čudovište iz jezera, ne postoji.
Ona tvrdi da se ova neuhvatljiva zverka pojavila kada su ona i njen prijatelj putovali autoputem blizu mesta Pičlend u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi. Izjavila je da je videla talas na površini jezera Okanagan. Pri tom nije mogla da poveruje u to što je videla svojim očima, pa se još jednom okrenula za neobičnim prizorom.
Holmanova je rekla i da je slikala nekoliko fotografija i sada nestrpljivo iščekuje da ih razvije. Šta god da se bude videlo na tim snimcima, ona je sada ubeđena da legendarni Ogopogo zaista postoji.
Legenda o čudovištu Ogopogo postoji već dugo, još od vremena kada je čovek naselio te krajeve.
Prvi podaci o viđenju ovog misterioznog stvora zabeleženi su 1872. godine. Gospođa Džoan Alison je tvrdila da ga je ugledala. Od tada su viđenja redovno registrovana, iako ne postoje čvrsti dokazi da to stvorenje zaista postoji.
Prva nacionalna legenda s tih prostora nazvala je ovo stvorenje N’ha-a-itk, u prevodu – "demon s jezera", što je u skladu i s lokalnim folklorom i verovanjima, ali i naukom.
Poput čuvenog čudovišta iz Loh Nesa u Škotskoj, Ogopogo ima zmijoliko telo dugačko negde između šest i 15 metara i glavu koja podseća na konjsku. Telo mu je plave ili braon boje.
Izgleda da je čudovište iz Loh Nesa dobilo rođaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.