Identične bliznakinje proslavile 100. rođendan (video, foto)

Identične bliznakinje Meri Bel Roač i Ma Bel Pauel iz Simsonije u Kentakiju nedavno su zajedno proslavile stoti rođendan, a iako su ceo život provele zajedno, još uvek nisu dosadile jedna drugoj. I dalje nose istu odeću, zajedno kod frizera prave iste frizure i žive u kući u kojoj su odrasle, gde dele i spavaću sobu kako bi bile tu ako drugoj nešto zatreba.

„Zajedno smo celo vreme, nikada se nismo razdvojile. I to je jedino što znamo, da se volimo“, rekla su sestre za američke medije.

Rođene su usred Prvog svetskog rata 1916., a u svom kraju i dalje su poznate kao sestre Valas. Bile su tinejdžerke tokom Velike depresije, a Meri se seća da njihova porodica tada nije imala ništa. Uprkos siromaštvu uspele su da odu na koledž, gde su često koristile činjenicu da su identične. Tako je Meri išla na časove umesto sestre, a Me Bel je sestri pisala lektire.

Nakon diplome radile su čak i isti posao, podučavale u osnovnoj školi u svom mestu. Udale su se za najbolje prijatelje sa kojima su odrasle. Kada su im muževi otišli na ratište tokom Drugog svetskog rata, preselile su se u Detroit i radile u fabrici.

„Sve je bilo tiho, sećam se kako je to bilo tužno“, opisala je Meri atmosferu nakon vesti o napadu na Perl Harbor 7. decembra 1941.

Gepostet von Love What Matters am Dienstag, 3. Mai 2016

Nakon što su im se muževi vratili iz rata, oba para su kupila kamp-prikolicu pa su zajedno proputovali celu državu. Proputovale su svih 50 američkih saveznih država, kao i osam evropskih.

Danas su obe udovice i dalje su aktivne. Zajedno idu u teretanu gde hodaju 30 minuta dnevno, a petkom zajedno idu kod frizera. Priznaju da ne mogu jedna bez druge.

„Potrebna mi je svake sekunde. Delile smo prekrasan život, a imamo ga i dalje“, rekla je Me.

Za njihovu dugovečnost zaslužni su dobri geni, njihova majka je doživela 97 godina.

„Nismo pušile cigarete ni travu niti pile pivo“, dodala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.