U trendu

Impresivan život italijanskog doktora: Studirao do 91. godine, stekao 15 diploma

„Prestaću sada da studiram“, rekao je to nedavno lokalnim medijima, a dan nakon što je stekao 15. diplomu završivši studije krimologije na novoj katedri na italijanskom Univerzitetu Foggia.

Doktor Leonardo Altobeli ima 91 godinu, do 70. je radio kao lekar porodične medicine. Bio je i gradonačelnik svog rodnog grada Troje, koja se nalazi u blizini Fođe.

Doktor pored pomenute diplome ima i diplomu pravnog fakulteta, političkih nauka, italijanske književnosti, filozofije, pedagogije (dve diplome), poljoprivrednog fakulteta i fakulteta prehrambenih nauka i tehnologije, turizma, istorije, biotehnologije, arheologije i magistarsku diplomu iz kriminologije.

Ima naravno i diplomu medicisnkog fakulteta, kao i specijalizacije iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i podučavanja opšte medicine.

Odustaje od studiranja, ali ne i od učenja.

„Najstariji sam student na svetu, ali nakon ove diplome planiram da prestanem da studiram. Ali sada ću se posvetiti pisanju. Mladima poručujem da vole ono što rade. Da prigrle svoj posao i da ga rade sa osmehom i smireno. Oduvek sam osećao strast prema sticanju novih znanja i stoga sebe nazivam“studentom sveta“, poručio je, piše Hina.

Svaka čast, doktore Leonardo Altobeli!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar