U trendu

Inspirisani boksom

Nedavno je na Olimpijskom stadionu u Sidneju, pred oko 30.000 navijača, održan meč u supersrednjoj kategoriji, i to ni za kakvu titulu, već za plasman na tabeli izazivača VBA. Na ekranu, i to isključivo po sistemu „plati pa gledaj“, gledaoci su pratili meč između dva najpopularnija boksera u Australiji, Aboridžina i bivšeg ragbi igrača Entonija Mundina i Denija Grina, Mašine iz Perta. Mundin je ovaj meč dobio na poene, ali to se mnogima nije dopalo.
Osim na Olimpijskom stadionu u Sidneju, borba je prenošena i putem kablovske televizije u brojnim ugostiteljskim objektima širom Australije. Interesovanje za ovaj meč bilo je izuzetno veliko, pa su na svim mestima gde se gledalo bile ogromne gužve. U toj gužvi, među navijačima s očigledno slabim živcima, izgredi su bili neminovni. Ipak, niko nije očekivao da će se proširiti kroz celu zemlju i da će pored povređenih biti i mrtvih.
Najžešće je bilo u Pertu, gde je šezdesetak navijača učestvovalo u 13 tuča po restoranima i hotelima, a jedan 45-godišnji muškarac preminuo je nakon što je u tuči pao i udario glavom u beton. U Adelaidi je policija imala 14 intervencija, a najmasovnije tuče izbile su u Brizbejnu, s više od 20 učesnika u svakoj. U Sidneju, rodnom gradu pobednika, gledaoci meča bili su i učesnici masovne i prilično krvave tuče. Posle nekoliko letenja kroz prozore, istina, samo u prizemlju luksuznog hotela, bilo je dosta posla za lekare, ali i za policiju.
Policijski predstavnik za javnost objasnio je da su tuče posledica velike količine popijenog pića, ali i činjenice da je pobedio manje popularan bokser, pa su njegovi protivnici želeli da se bar na taj način osvete za poraz svog ljubimca.
Ovako su reagovali Australijanci, i to posle samo jednog nevažnog boks meča. Šta se može očekivati kada na red dođu značajnija sportska nadmetanja? Ili je ipak stvar samo u tonama popijenog alkohola?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar