U trendu

Intrigantno detence

Deca rođena u znaku Škorpije umeju da nametnu svoju volju i da skrenu pažnju na ono što žele. Pod uticajem su svoje planete zaštitnice – Marsa. Iako su vrlo emotivna i osetljiva, ponašaju se odvažno, hrabro i energično. Pri tome, skoro da ne odustaju od svojih ciljeva čak i onda kada postoje velike prepreke i teškoće. Svoje sposobnosti koriste na različite načine, bez obzira na to da li postoje određene zabrane, i to najčešće radi ostvarivanja ličnih namera.

Ova deca su ambiciozna i uspešna u onim oblastima za koje sama izražavaju interesovanje, poseduju sjajnu koncentraciju i snagu volje. Po potrebi, umeju da budu vrlo hrabra, izazovna, prkosna i lukava. Ipak, ona su veliki emotivci i imaju potrebu da im poklanjate ogromnu pažnju i nežnost. Sklona su ljubomornim reakcijama i ne podnose da ih neko ignoriše i da ih svrstava u prosečna merila – očekuju da ih tretirate kao posebno dete. Kazne ili zabrane na njih najčešće deluju kao loš pedagoški metod i kontraproduktivno, jer u njima izazivaju prkos, inat i želju da vam se suprotstave. Teško zaboravljaju emocionalno trpljenje, određenu kaznu ili nepravdu, a povremeno osećaju poriv i da uzvrate na sličan način.

Tipične osobine koje izražava ovo dete jesu istraživačka crta, intuitivnost, istrajnost, jaka volja i koncentracija, sposobnost analitičkog mišljenja. Podstičite kod njega radne navike, smisao za disciplinu, pokornost, praštanje, uvažavanje različitog mišljenja i naročito pozitivne karakteristike.

Najvažnija interesovanja su im sadržaji koji omogućavaju misaono angažovanje – društvene nauke, komunikacija, medicina, farmacija, zatim jezičko ili umetničko izražavanje, sfera umetnosti, šou-biznis ili sport. Ako ste i vi Škorpija, da li ste i vi bili ovakvi kada ste bili mali?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.