IQ test: Zadatak za osnovnu školu mnoge je namučio, znate li vi tačno rešenje?

Hoćete li uspeti tamo gde su mnogi korisnici interneta podbacili? Da li ste jedan od retkih ljudi koji će tačno rešiti ovu jednačinu koja izgleda da je jednostavna i komplikovana u isto vreme?

Ovaj matematički zadatak namenjen osnovcima opet je izazvao raspravu među odraslima na Fejsbuku.

Calling all geniuses!

Posted by Bright Side on Tuesday, April 20, 2021

Vaš zadatak je da pronađete rešenje jednačine

24 : 4 (6-4) = ?

Neće vam biti dozvoljeno da koristite nikakva pomagala za računanje. Takođe nema vremenskog ograničenja, tako da možete dugo razmišljati o odgovoru. Ali imajte na umu da morate uzeti u obzir određena aritmetička pravila kako biste izbegli grešku.

Da biste sve šanse stavili na svoju stranu, toplo se preporučuje da se koncentrišete što je više moguće. Ostavite sve ometanja koja će vam verovatno smetati na jednu stranu. Ako je potrebno, sedite na mirnom mestu.

Koje su prednosti rešavanja ovog matematičkog IQ testa?

Matematičke zagonetke nude mnoštvo prednosti. Imaju za cilj da doprinesu razvoju kritičkog mišljenja, poboljšanju matematičkih veština, jačanju rešavanja problema.

Da ne pominjemo da je tu i istrajnost, oni takođe promovišu samopouzdanje, radoznalost i praktičnu primenu matematike. Pored toga, mogu biti društvena aktivnost, podsticati saradnju i prijateljsko takmičenje.

Jeste li uspeli da dođete do rešenja? Da li i dalje pamtite časove matematike iz osnovne škole i znate da se prvo rešavaju zagrade, a zatim računske operacije od višeg stepena prema nižem.

Odgovor

Rešenje jednačine je: 12.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.