U trendu

Iskoristio grešku banke: Trošio na auto, brodove, žene

Luk Mur (27) iz Goldburna u Australiji je otvorio račun u banci 2010. godine. On je u to vreme bio nezaposlen, a banka mu je greškom dozvolila račun bez limita tako da je mogao karticom da podigne koliko god novac je hteo. On je to i iskoristio.

Odlučio je da prećuti bankovnim službenicima ovu informaciju pa je u 50 navrata podigao oko 2 miliona dolara.

Danas tvrdi da je bio mlad i blesav kada je odlučio da podigne novac. Prvom transakcijom je platio hipoteku i sve račune. Tada je shvatio da mu banka dopušta odjednom da podigne i do 50.000 dolara. Kupio je automobil Hjundai da bi mogao da se odveze do Sidneja, a zatim je tamo kupio Maserati. Preselio se u drugi grad i pokušao da pokrene posao, ali je većinu novca potrošio na izlaske.

– Bilo je to lud period. Bio sam 22-godišnjak i nisam razmišljao zrelo. Radio sam ono što bi većina mojih vršnjaka napravila. Imao sam brdo novca i zabavljao sam se. Išao sam u striptiz barove i trošio hiljade dolara na žene, alkohol, droge i sve ostalo – priznaje Luk.

Kupio je ribarski brod, majicu sa originalnim potpisom Majkla Džordana, novčanicu od uličnog umetnika Banksija, bubnjeve od Ejmi Vajnhaus…

U 2012. godini Luk je uhapšen i osuđen na četiri godine i 6 meseci zatvora. Proveo je pola godine iza rešetaka kada mu je poništena presuda jer se sud složio da Luk nije imao zakonsku obavezu banci da prijavi bezlimitni račun koji je greška računala. Novac, naravno, mora da vrati, a trenutno živi sa majkom i studira pravo jer želi da postane advokat, prenose strani mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar