U trendu

Ispovest zavisnice: Toliko sam igrala igrice da sam zaboravljala na sina

Britanki Nataši Vulsli (34) propala je veza, izgubila je posao i nagomilala hiljade funti duga zbog opsesije popularnom igricom ‘Candy Crush Saga’.

Nataša je toliko zaluđena igranjem ‘Candy Crusha’ i ne igra je jedino dok spava – tri sata tokom noći. Ona je jedna od čak 700 hiljada ljudi koliko se procenjuje da ih je u Velikoj Britaniji zavisno od igrica.

– Igranje mi je razorilo porodicu, pa čak ni nakon razvoda ja nisam mogla da prestanem da igram – kaže Nataša, čija je priča objavljena nakon što je Svetska zdravstvena organizacija po prvi put ovaj poremećaj uvrstila na svoj popis bolesti.

Candy Crush Saga ‘zarazna’ je igrica koja je zaludila milione igrača od kada se pojavila 2012. godine. Iako je besplatna, da bi prešli na viši nivo igrači moraju da plate simboličan iznos.

Nataša kaže kako je prvi put zaigrala pre četiri godine.

– Prijatelji na Fejsbuku poslali su mi zahtev da se priključim i tada sam mislila da nema štete ako probam. Od tada ni ne pamtim trenutak kada sam prestala da igram, ponekad i do 18 sati na dan. Igrica je dostupna na mobilnom pa je mogu igrati bilo gde i bilo kad. Postala sam toliko opsednuta da sam se budila usred noći zbog ogromne želje da dosegnem viši nivo, a stvar je kulminirala nakon što sam zbog ‘Candyja’ zaboravila da pokupim sina iz škole. Prestala sam da se trudim oko njegove užine i samo bih mu ubacila čips i čokoladu jer nisam imala ni vremena, a ni snage da napravim nešto zdravije – priča Nataša.

Počela je da spava tek tri sata na dan što je izludelo njenog partnera koji je zbog svega odlučio da prekine vezu.

– Govorio mi je da će otići ako ne prestanem, ali nije pomoglo. I dalje je kuća bila u neredu, frižider prazan, a moj sin sam je sedeo pred TV-om – kaže zavisnica, koja je igrala i na poslu zbog čega je dobila otkaz. Procenjuje da je njena zavisnost na mesec košta oko 400 funti. Žrtvuje mnogo toga kako bi se posvetila igranju.

– Mesecima nisam bila kod frizera, ne mogu sebi priuštiti novu odeću niti kafu sa prijateljicama – kaže.

Pre devet meseci na nagovor majke potražila je stručnu pomoć, ali i dalje ima problem.

– Proći će još puno vremena dok sredim život, ali sam trenutno bar malo više posvećena sinu, a i ponovo sam počela da radim – ispričala je za The Mirror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.