Isterivač duhova

Jedna neverovatna vest našla se ovih dana u udarnim vestima i na naslovnim stranama novina i časopisa u Rusiji. Naime, ruski zastupnici su, posle vrha Pravoslavne crkve, angažovali i sibirskog šamana za duhovno čišćenje svoje Dume. Vest je istinita, ako u prvi mah niste u to poverovali. Izgleda da su moguće i takve stvari. Da vidimo šta se zapravo dogodilo.

Posle obnove 1994. godine, zgradu Dume – ruskog parlamenta, posvetili su i očistili velikodostojnici Ruske pravoslavne crkve predvođeni Arsenijem Istarskim, pomoćnikom patrijarha moskovskog i cele Rusije Alekseja Drugog. Međutim, čini se da to duhovno čišćenje nije bilo dubinsko, pa je ostalo dosta zlih duhova iz burne ruske prošlosti, ili je negativna energija uzrokovana brojnim žučnim raspravama postala tolika da je za samo deset godina dostigla nepodnošljiv nivo.

Ovog puta će za duhovno čišćenje biti angažovan vrhovni šaman Sibira, po imenu Toizin Bergenov, koji svoj ritual planira da obavi u julu, kada je duh sunca izuzetno jak, kako on to kaže. Prema rečima Komiteta Dume za odnose sa javnošću i religijskim organizacijama, vrhovni šaman smatra da se mnogo mržnje i netrpeljivosti nakupilo u Donjem domu tokom proteklih deset godina i da je tu izrečen veliki broj zlih reči, što truje živote onih koji rade u Dumi.

Po izjavama članova Komiteta, vrhovni šaman smatra da je dobro što su pravoslavni sveštenici pozvani u borbu s nakupljenim zlom u Dumi, ali smatra da samo njihov ritual neće biti dovoljan za otklanjanje svih nakupljenih mračnih sila, pa je stoga ponudio i svoje usluge. Njegov zahtev prihvatilo je nekoliko poslanika, koji su pripremili zahtev predsedniku parlamenta, Borisu Grizlovu, za sprovođenje ovog rituala.

Posle ove neverovatne vesti, možda bi i naši političari mogli da se ugledaju na ruski primer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.