U trendu

Italijansko selo prodaje 250 kuća za 1 evro, blizu Rima

Još jedno italijansko selo ponudilo je kuće po simboličnim cenama kako bi privuklo nove stanovnike, a ovog puta je u pitanju selo Pratola Pelinja, od Rima udaljeno oko 150 kilometara.

U ovom selu vlasti prodaju oko 250 kuća po ceni od jednog eura u nadi da će privući nove stanovnike koji će ih renovirati i u njima živeti. Selo se nalazi u regiji Abruco blizu Apenina, što znači da su neka od najboljih italijanskih skijališta veoma blizu.

– Radimo na ovom projektu već nekoliko godina, biramo pogodne kuće koje nisu bile deo rekonstrukcije nakon zemljotresa. Naš cilj je da ponovo zablistaju te da vratimo lepotu starog centra, čak iako to potraje – izjavio je za CNN lokalni odbornik Paolo Di Bako.

Oni koji se odluče na dolazak u selo imaće pune ruke posla jer su kuće u prilično lošem stanju, ali su prostrane, poseduju potkrovlja, terase i balkone, tako da imaju veliki potencijal.

Međutim, ukoliko se planovi za renoviranje ne prijave u periodu od šest meseci, sledi kazna od 10.000 eura, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar