Izabrane najlepše novogodišnje dekoracije

Grad Beograd izabrao je najlepše dekorisane kuće, stambene zgrade i terase tokom novogodišnjih praznika, saopštila je danas gradska služba za informisanje.

U kategoriji kuća, najlepše je bila dekorisane kuća Vuka Tomića sa Voždovca, zatim Nemanje Gačića iz Surčina i Lidije Stojčić iz Zemuna.

U kategoriji stambene zgrade, najlepše je bila dekorisana zgrada Vinka Posinkovića, iz opštine Savski Venac, Sare Mikić iz Bloka 45 na Novom Beogradu i Bojana Spasića sa Voždovca.

Najlepše terase ukrasili su Slobodanka Petrović iz Novog Beograda, Saša Stojčević iz Palilule i Verica Djerić sa Zvezdare.

Najlepše ukrašeni poslovni objekat nije proglašen zbog malog broja prijavljenih za tu kategoriju.

Za pobednike u svim kategorijama obezbedjene su materijalne nagrade: za prva mesta u sve tri kategorije novčana nagrada u iznosu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti, za druga mesta novčana nagrada u iznosu od 300 evra i za treća mesta novčana nagrada u iznosu od 150 evra.

Kako je u saopštenju navedeno, novčane nagrade opredeljene su sa željom da dobitnici mogu na taj način osvojena sredstva dalje da ulažu u unapredjenje objekta, komšiluka ili u neku buduću novogodišnju dekoraciju.

O najlepše dekorisanim objektima odlučivala je komisija sastavljena od predstavnika JKP „Javno osvetljenje“, Sekretarijata za energetiku, Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo – Beograd“ i „Beokom servisa“, a nagrade će krajem nedelje dobitnicima uručiti gradonačelnik Beograda Siniša Mali na prijemu u Starom dvoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.