U trendu

Izbegnite padove i lomove: Trikovi kojima sprečavate klizanje obuće na ledu

Idu hladni dani, i često smo u opasnosti da se okliznemo na ledu što može da ima teže posledice. Srećom, žena po imenu Mel je na TikToku podelila savet za sprečavanje klizanja po zaleđenim površinama. I što je još bolje, neće vas puno koštati. Naime, njen video je premašio 1,1 milion pregleda od objave. Izvukla je dve stare čarape koje neće više koristiti i upotrebila ih je za svoj trik.

Čarape je navukla preko cipela kako bi povećala prijanjanje, i bila je oduševljena ovim trikom jer joj se obuća nije klizala po ledu i mogla je hodati bez straha od proklizivanja.

U opisu objave svog videa, Mel je napisala: „Trenutno najbolji trik po mom mišljenju… Čarape nosite preko cipela kako biste izbegli sklizanje po ledu. Zahvalite mi kasnije“.

@mels_family_life

BEST (most needed) HACK atm in my opinion… socks worn over your shoes – to avoid slipping on the ice. Thank me later 😉 #hackoftheday #hackoftheweek #snowuk2022 #mumsoftiktok #ukmumlife #fyp #besthacksontiktok #foryoupage #scottishtiktok

♬ original sound – @mels_family_life

Iako ovaj trik zvuči obećavajuće, mnogi su komentaisali kako nije baš ugodno hodati u javnosti s navučenim čarapama preko obuće. Zato je ovaj trik najbolje iskoristiti ako izlazite iz kuće da bacite smeće ili ako želite da nešto obavite u dvorištu.

Pored ovog trika, postoji ih još mnogo, koji će smanjiti proklizivanje obuće. Možete pokušati da napravite oblog od superlepka. Đon čizme premažite alkoholom nakon čega celu površinu treba premazati lepkom.

Da bi se poboljšao učinak, lepak možete naneti još jednom, nakon što se prvi sloj osuši. Zatim čizmu stavite u pesak i dobro pritisnite tako da se zrna peska zalepe u lepak. Ne hodajte po stanu u takvim cipelama kako ne biste oštetili podove.

Silikonski lepak je druga opcija. Donji deo đona tretirajte velikim brusnim papirom, a zatim premažite silikonskim lepkom. Postupak se ponavlja dva puta, zatim se cipele suše dok se lepak  potpuno ne stvrdne (oko 2 dana), prenosi avaz.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar