U trendu

Izgradio kuću za samo 20.000 dinara da bi dokazao da gradnja ne mora da bude skupa (video)

Ova kuća izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova. Međutim, ono što je zanimljivo kod ove kuće jest njena priča.

Naime, izgradnja ove kuće farmera Majkla Baka koštala je samo 150 funti (oko 20.000 dinara), a prilikom njene gradnje koristio je isključivo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mesečni troškovi su izuzetno niski, što mu je i bio glavni cilj.

Ukratko, kuću veličine tridesetak kvadrata je izgradio sam i to za samo osam meseci koristeći mešavinu glina, šljunka i slame. Čak ni za prozore nije potrošio novac već je iskoristio vetrobranska stakla starih kamiona. Iako mnogi misle da je u kući hladno, mešavina od koje je kuča napravljena odličan je izolator, a treba spomenuti i sprat koji je dodatno izolovao ovčjom vunom kako bi u kući zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, a za rasvetu se koriste sveće i fenjeri, dok je WC odvojen od kuće.

– Želeo sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa – rekao je Bak koji je kuću planirao da izgraditi ne potrošivši niti peni, ali ipak se preračunao i na kraju je morao da kupi još slame i dodatni alat.

Bak je kuću iznajmio, a trenutni stanar stanarinu plaća svežim mlekom i pavlakom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.