Izgubljeno – nađeno

Novčanik koji je ukraden sada daleke 1982. godine pronađen je na drvetu. Međutim, u novčaniku nije bilo i 20 dolara koji su se nalazili u njemu kada je nestao.
Ova priča dolazi nam iz Njujorka, iz Sjedinjenih Američkih Država.
Novac ne raste na drveću, ali čuvar u njujorškom Central parku pronašao je stari novčanik baš u jednom stablu osušenog drveta.
Novčanik od plave kože ukrao je neki džeparoš pre neverovatnih 27 godina. Sada je novčanik pronađen u šupljini osušenog drveta višnje. To je bilo baš u blizini mesta gde je Rut Bendik sedela dok je gledala Njujorški maraton te 1982. godine.
Bendikova, 69-godišnja stanovnica gornjeg istočnog dela grada, potvrdila je da je jedino što nedostaje iz njenog novčanika 20 dolara u gotovini. Čak su i njene kreditne kartice još uvek bile u novčaniku. U novčaniku su bile i njena studentska kartica s Univerziteta Kolumbija i kartica zaposlenih u Memorijalnom Slon-Ketering centru za istraživanje tumora.
Radnik Centralnog parka kaže da je pronašao novčanik ispod naslaga zemlje i lišća. Policija je uspela da već sledećeg dana stupi u kontakt s Rut Bendik. A kako li se tek ona iznenadila kada je saznala da je upravo pronađen novčanik koji joj je ukraden pre 27 godina?!

Napišite komentar