Izraelac završio u zatvoru zbog krađe Madoninih pesama

Jedan Izraelac, koji bi želeo da postane slavni pevač, osuđen je na 14 meseci zatvora zbog krađe i prodaje još neobjavljenih pesama pop zvezde Madone.

Adi Lederman je uhapšen početkom ove godine i nakon toga priznao i postigao nagodbu zbog optužbi da je hakovao kompjutere ljudi povezanih s Madonom i onda ukrao i prodao njene pesme. Lederman, koji živi u Tel Avivu, mora takođe da plati novčanu kaznu od 3.900 dolara.

Sudije smatraju da bi Ledermanova kazna trebalo da služi kao upozorenje za buduće pokušaje hakovanja. Pesme s Madoninog poslednjeg albuma „Buntovno srce“ procurile su onlajn prošle godine. U to vreme ona je apelovala na obožavaoce da ne slušaju ukradene kopije koje su se pojavile. Kasnije je objavila šest pesma koje je nazvala božićnim poklonom za svoje fanove.

Madona već dugo tvrdi da ima posebne veze s Izraelom, podseća Asošijted pres. Ona je dolazila na hodočašhe u tu zemlju, praktikuje Kabalu, formu jevrejskog misticizma i pokrenula je svoju turneju 2012. godine u Izraelu. Istraga Ledermanovih aktivnosti počela je kada je Madonim predstavik u Izraelu podneo tužbu. Istraga je koordinisana s Federalnim biroom za istragu (FBI).

Lederman je učestvovao na audiciji za izraelski rijaliti šou „Zvezda je rođena“ 2012. godine. Pevao je pesmu Stivi Vondera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.